Welke versoepelingen krijgen we? Steven Van Gucht geeft antwoord

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht denkt dat het Overlegcomité voor enkele moeilijke beslissingen staat. De horeca volledig heropenen op 1 mei zal wellicht niet lukken, zegt hij.

"Dat lijkt me toch een heel moeilijke zaak. De druk komt van alle kanten. Het virus zet veel druk en er is veel druk vanuit de maatschappij, vanuit verschillende sectoren. Het zullen heel moeilijke beslissingen worden", zei Van Gucht op VTM.

"Als je naar de cijfers kijkt, kan je alleen maar stellen dat we momenteel midden in de derde golf zitten. Met een beetje geluk hebben we de top misschien bereikt, maar we zijn nauwelijks aan het afdalen. Het zijn serieuze cijfers."

Versoepelingen

Van Gucht ziet wel wat mogelijkheden tot versoepelen: "De scholen zullen openen en ik vermoed dat men zoals gepland de kappers gaat heropenen. De niet-essentiële winkels zullen wellicht weer op een normale manier kunnen werken."

"Het openen van terrassen is een punt waarover je kan discussiëren. Dat kan je vrij veilig organiseren, in de buitenlucht. Zolang er geen binnenactiviteiten zijn, denk ik dat het een mogelijkheid is."