"Iedereen verplicht vaccineren, dan wordt iedereen gelijk behandeld"

door: STS
Vaccin
Afbeelding bron: Photonews

Indien er een vloedgolf aan ziekenhuisopnames zou komen door de omikronvariant, zullen ziekenhuizen in de hoogste alarmfase geen vastgesteld aantal bedden meer vrijhouden voor Covid-patiënten.

Wij stelden op onze Facebookpagina aan de lezers de vraag wat zij van deze beslissing vinden. Een greep uit de reacties:

"Goed gezien, andere mensen hebben ook recht op verzorging", vindt Lucrece.

"Dat is waar, maar ik ben drie keer ingeënt. Ik werk nu in de ouderzorg en heb veel coronapatiënten geholpen. Zelfs na mijn derde vaccinatie ben ik daar besmet geraakt. Heb ik dan geen recht op zorg?", vraagt Alex zich af.

"Elke patiënt is evenwaardig. Ik dat nooit gesnapt, waarom Covid-patiënten betere zorg kregen", schrijft Dave.

"Iedereen die zijn bijdrage betaalt, heeft recht op zorg, basta. Dat is de plicht van de regering", vindt Rita.

"Andere mensen moeten ook de nodige zorgen krijgen, gevaccineerd of niet gevaccineerd. We betalen allemaal sociale bijdrage", zegt Yolande.

"Iedereen die moet geholpen worden, ook zonder Covid, heeft daar recht op. Ik vind het zeker niet kunnen dat men mensen van de operatietafel haalt omdat er geen plaats is op intensieve zorgen", laat Frieda weten.

"Volledig mee akkoord, dan kunnen eindelijk andere mensen met ernstige ziektes geopereerd en geholpen worden", zegt Josée.

"De bevolking neemt toe, dus moeten er meer ziekenhuizen komen", vindt Kurt.

"Gewoon verplicht vaccineren voor iedereen, dan wordt iedereen gelijk behandeld", schrijft Diane.

"Ik heb er geen probleem mee dat mensen zich niet laten vaccineren, maar eenmaal ze besmet zijn moeten ze dan ook geen plaatsen afnemen van patiënten die een dringende operatie moeten ondergaan", vindt Ronny.

"Als ze iedereen van in het begin hadden verplicht tot vaccinatie was het zo niet uit de hand gelopen, en zouden we niet in deze toestand zitten", denkt Marina.

"Je zou als gevaccineerde omwille van een hartoperatie maar een bed nodig hebben op intensieve zorgen, en er liggen niet-gevaccineerden en er is geen bed beschikbaar... Geeft je als familie toch een wrang gevoel", schrijft Olga.