Jan Jambon duidelijk: “Dan kunnen we nog lang in deze miserie zitten”

door: PMN
Vlaams Minister-president Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Minister-President Jan Jambon nam samen met de rest van de Vlaamse regering extra maatregelen. Die zijn erg verregaand.

“De cijfers gaan de verkeerde richting uit. We moesten bijkomende maatregelen nemen en die zijn er vandaag gekomen”, zegt Jambon bij VRT-NWS.

“Vorige week donderdag zijn er al een hele reeks maatregelen genomen. We volgen de curve, de virologen en de gouverneurs.”

“De avondklok uitbreiden is niet nodig. We moeten wel die samenscholing goed handhaven. Ik heb nooit uitgesloten dat er bijkomende maatregelen genomen worden. Als die zich opdringen, moet je die nemen.”

“Ik ben bijzonder begaan met de mensen uit de zorgsector. Ik lig daar wakker van.”

“We gaan het toch niet zover drijven dat we bij de mensen thuis moeten gaan controleren? We moeten ons gezond verstand gebruiken.”

“Doe dingen samen met je bubbel en beperk je contacten van buitenuit. Als er mensen dat niet volgen, gaan we nog lang met deze miserie zitten.”

"Er is geen einddatum op de maatregelen. De druk op de ziekenhuizen moeten weg. Als we die maatregelen drie weken volhouden zouden we toch een effect moeten zien.”

Tags Jan Jambon