Jongetje van 2 jaar zet mondmasker af om iets te eten en wordt samen met moeder uit vliegtuig gezet

door: PMN
moeder en kind uit vliegtuig gezet
Afbeelding bron: USA Today

Jodi Degyansky (34) en haar tweejarige zoontje zijn zonder pardon uit het vliegtuig gezet. De reden is dat haar zoontje zijn mondmasker had afgezet om iets te eten.

Het incident deed zich voor op een vlucht van Chicago naar Florida. Het vliegtuig was al vertrokken bij de gate, maar draaide weer terug om het jongetje en zijn moeder uit het vliegtuig te laten. Dat staat te lezen bij USA Today.

De moeder vond dit niet kunnen en ging in discussie met het personeel. Ze zei dat haar zoontje het mondmasker had afgezet om iets te eten en het daarna weer had aangedaan.

“We proberen hem te laten wennen aan het mondmasker”, legt de moeder uit. "Mijn kind is echt twee weken geleden twee jaar geworden. Ik snap dat je ergens de grens moet trekken, maar een beetje compassie met ieders individuele omstandigheden zou fijn zijn.”

De vliegtuigmaatschappij probeerde nog een andere vlucht te regelen voor de moeder en haar kind, maar die was er niet meer. Uiteindelijk moest ze 600 dollar betalen voor tickets bij een andere maatschappij. Ze zou het geld terugkrijgen maar tot dusver gebeurde dat nog niet.