Kapster blijft voorzichtig: "Hopelijk kunnen we open, maar ik wil écht geen derde golf"

door: WVDS
kapper aan het werk
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De coronakapsels zijn opnieuw in opmars en dus hopen heel wat mensen dat het Overlegcomité beslist dat kapsalons de deuren opnieuw mogen openen. Ook de kappers zelf willen hun klanten graag ontvangen.

“Heel veel mensen hebben me al gebeld. Ik werk sowieso enkel op afspraak en mijn agenda zit al bijna vol voor de feestdagen. Iedereen die een afspraak had is ook verplaatst geweest natuurlijk”, vertelt Nathasja, van Haarstudio Natajsa uit Mol, aan Redactie24.

Alles kan veilig verlopen

“De heropening na de eerste lockdown verliep heel goed, maar het was uitzonderlijk druk omdat iedereen tegelijk wilde komen. Dat gaat deze keer niet anders zijn denk ik. We konden volgens mij ook veilig werken. Ik voelde me alleszins veilig en ik denk mijn klanten ook. We houden ons mondmasker op en alles wordt goed ontsmet.”

Aangezien alle kappers de deuren moeten sluiten, is de kans klein dat klanten een andere kapper zullen kiezen. “Ik vrees niet echt dat ik klanten ga verliezen door de lockdown want de sluiting is voor alle kapers hetzelfde. De meesten zijn heel trouw en komen nadien wel terug.”

Geen derde golf

Natasja hoop dat ze snel weer aan de slag kan, maar zal elke beslissing respecteren want een derde coronagolf moeten we absoluut vermijden.

“Ik hoop dat we snel terug kunnen opengaan, net zoals de meesten dat wel willen. Maar de gezondheid moet het toelaten, want ik zie een derde golf eigenlijk echt niet zitten en de ziekenhuizen ook niet volgens mij. We zullen de beslissing moeten opvolgen die de regering neemt.”

“Weet je, ik ben gelukkig zolang niemand in de familie of in mijn omgeving corona krijgt. De mensen in de zorg hebben het zwaarder hebben dan ons want zij staan heel dicht bij de gevolgen van het virus.” 

Opvallend dat het virus snel rond gaat

“Het valt me ook op dat er tijdens de tweede golf veel meer mensen wel iemand kennen die corona heeft gehad of in het ziekenhuis heeft gelegen, daaraan merk je wel dat het virus snel rondgaat. Tijdens de eerste golf kwamen de verhalen van klanten eerder via via.”