Straks beslissing over winkels, kappers en Kerstmis: Dit mogen we verwachten

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De belangrijkste leden van de verschillende regeringen zitten later op de dag samen om te bekijken of de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld kunnen worden.

Het gerucht dat de niet-essentiële winkels de deuren opnieuw mogen openen, circuleert al dagen. De kans lijkt groot dat deze versoepeling er zal komen.

De winkels zouden dan halverwege de komende week mogen heropenen, om een grote drukte door de kerstinkopen te vermijden.

Er zullen wel strikte voorwaarden gelden, vergelijkbaar met die van na de eerste golf. We zullen wellicht enkel met mensen binnen onze bubbel mogen winkelen, en mogelijk met niet meer dan twee personen. "Winkeliers kennen die maatregelen al: een beperking van het aantal klanten per vierkante meter, handgel voorzien, een mondmaskerplicht en zorgen dat de mensen afstand kunnen houden", zei Danny Van Assche van Unizo op Radio 1.

Kapsalon

Wat met de kappers? Die zouden volgens de VRT wellicht nog niet mogen heropenen. Daarover zou pas halfweg januari een beslissing genomen worden.

Kerstmis en Nieuwjaar

En dan zijn er nog de feestdagen. Zullen we één of twee extra gasten thuis mogen uitnodigen? Wellicht wil men vermijden dat de feestdagen voor een nieuwe stijging van de cijfers zorgen, op een moment dat ze de goede kant uit gaan.