Kleuteronderwijs gaat staken, oproep om kleuters thuis te houden: "Wij zijn geen opvang"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

ACOD Onderwijs dient een stakingsaanzegging in voor het kleuteronderwijs. Ouders wordt ook opgeroepen om hun kleuters volgende week thuis te houden.

Het Overlegcomité besliste gisteren dat enkel de kleuterscholen volgende week openblijven. Alle andere scholen gaan onherroepelijk dicht, voorlopig tot het einde van de paasvakantie. In het onderwijs wordt die beslissing niet gesmaakt.

Ouders worden dan ook opgeroepen om hun kleuters thuis te houden volgende week. Die beslissing kwam er na overleg met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

"Het kleuteronderwijs dreigt nu de dupe te worden", staat in een verklaring te lezen. "Het volledige onderwijsveld wil solidair zijn met het kleuteronderwijs, vraagt erkenning en wil de druk op de kleuterscholen weg. Daarom doet het onderwijsveld een appel aan alle ouders om begrip te tonen voor de precaire situatie van het kleuteronderwijs en om die ene week die volgt indien mogelijk in te staan voor de opvang."

De socialistische vakbond dient ook een stakingsaanzegging in voor het kleuteronderwijs. Ze vinden dat ze behandeld worden als kleuteropvang, terwijl het hun bedoeling is om kinderen dingen bij te leren.