Marc Van Ranst geeft toe: “Nieuwe variant coronavirus zit al in ons land”

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst heeft toegegeven dat de nieuwe variant van het coronavirus al in ons land ontdekt werd. Toch is er geen reden tot paniek op dit moment.

De nieuwe variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk lelijk huis houdt, is ook al in ons land vastgesteld. “Uit de 2.000 stalen die we gedaan hebben, hebben we vier mutaties gevonden. Allemaal rond 30 november en 1 december. Drie stalen kwamen uit Oost-Vlaanderen, eentje uit West-Vlaanderen", zegt Marc Van Ranst op Radio 1. 

En dus is voorzichtigheid geblazen. Reden tot paniek is er zeker niet. “De komende dagen gaan we kijken of er nog zulke stalen gevonden kunnen worden. Dat zou kunnen meevallen, maar we houden toch een oogje in het zeil.”

De regering blokkeerde reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. Straks wordt er op Europees niveau ook overleg gepleegd over de kwestie. “Ik denk dat dat voorzichtig is. Uit voorzorg is dat een goede maatregel. In het Verenigd Koninkrijk is er een piek, zij hebben de epidemie niet onder controle. In ons land is dat veel lager."