Marc Van Ranst heeft uitgesproken mening over job in de politiek

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Marc Van Ranst had vorig jaar nog best wel zin in een job in de politiek, maar ondertussen is dat stevige veranderd.

Heel wat mensen zagen in de acties en reacties die viroloog Marc Van Ranst op sociale media en bij interviews gaf een open sollicitatie om in de politiek te stappen.

De viroloog stak toen niet onder stoelen of banken dat dit wel enige vorm van interesse bij hem opwekte. Ondertussen is dat wel eventjes veranderd.

Een job in de politiek is geen ambitie meer voor Van Ranst. “Hoe dichter ik kom, hoe minder leuk het me lijkt. Het is hard werken en je moet het idee laten varen dat je voor iedereen goed kunt doen”, laat hij weten aan Humo.

Volgens Van Ranst worden politici met veel haat en nijd geconfronteerd. Dat heeft hij als viroloog ook al aan den lijve ondervonden.

Er zitten te veel aspecten in de job van politicus die Van Ranst niet ziet zitten. “Ik zou kunnen standhouden in dat wereldje, maar ik hoef die job niet. Ook omdat van hen verwacht wordt dat ze de partijlijn volgen en soms zwijgen. Dat zou ik niet kunnen. En niet te vergeten: ik ben heel graag professor aan de universiteit”, klinkt het nog.