Sammy Mahdi maakt ‘geheim huwelijk’ in de Wetstraat bekend

door: BVDO
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Sammy Mahdi, de voorzitter van CD&V, heeft zich verschillende keren uitgelaten over een geheime alliantie die in de Wetstraat gesmeed werd.

Op een congres van CD&V op zaterdag in Gent en op bezoek bij VTM Nieuws heeft de voorzitter van de CD&V gesproken over het grootste publieke geheim van de Wetstraat, een geheim huwelijk tussen N-VA en Vooruit.

Volgens Sammy Mahdi wuift N-VA dat weg, maar is het er wel. “Elke week stelt Vooruit wel een soort van wisselmeerderheid voor in het Vlaams parlement”, klinkt het bij VTM. “Dat bondgenootschap is er en dat mag ook geweten worden.”

Over met wie CD&V een coalitie wil vormen wil Mahdi zich niet uitlaten. “We willen eerst dat de kiezer zich uitspreekt. Dat de kiezer bepaalt wat de verhoudingen zijn. Wij zullen als partij in een meerderheid waar we eventueel deel van zouden uitmaken wel op onze strepen staan.”

De voorbije jaren werkte CD&V geregeld samen met N-VA, maar volgens Mahdi wil voorzitter Bart De Wever (N-VA) dat zijn partij kopje onder gaat. “Dat zijn gruwelijke uitspraken en ik vind niet dat je zo aan politiek moet doen”, besluit Mahdi.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24