Minister Crevits reageert in parlement op sluiting van cafés en restaurants

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De horeca krijgt het bijzonder zwaar te verduren tijdens de coronacrisis, met mogelijk een golf aan faillissementen als gevolg. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) benadrukte in het Vlaams parlement dat de horeca-uitbaters zo goed als mogelijk gesteund worden.

"We stutten en zorgen ervoor dat bedrijven die haast geen activiteiten meer kunnen hebben in leven blijven. De Vlaamse Regering heeft in dit verband volop keuzes gemaakt en volop geïnvesteerd. Ik geef een interessant cijfer. Tot nu toe hebben we onze cafés en restaurants meer dan 360 miljoen euro aan premies en ondersteuning uitbetaald", aldus minister Crevits.

"Dat is ongeveer een kwart van de totale uitbetaalde steun. Omdat we ervan overtuigd zijn dat de cafés en restaurants met Nieuwjaar nog niet open zullen zijn, zal ik de Vlaamse Regering voorstellen die steun naar volgend jaar door te trekken."

"We kunnen niet anders dan gedeeltelijk bij te dragen aan de vaste kosten van de zaken die volledig zijn gesloten. Die steun komt naast de federale maatregelen die al zijn genomen."

"Die mensen vragen de Vlaamse overheid niet om steun te krijgen, ze vragen om te kunnen werken. Zodra dat op een veilige wijze kan, als we daarvan overtuigd zijn, dan moet dat ook kunnen."