Moet Overlegcomité ingrijpen nu corona terrein wint? Meningen zijn verdeeld

door: STS
Frank Vandenbroucke en Alexander De Croo - Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal besmettingen met het coronavirus zit weer in de lift. Er worden nu dagelijks meer dan 10.000 nieuwe gevallen vastgesteld.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Moet het Overlegcomité nu ingrijpen?"

"Nee, laat de mensen voor zichzelf beslissen welke maatregelen ze willen nemen. We zijn geen kleuters meer. Wie zich bedreigd voelt: draag gerust een mondmasker en ontsmet wat je wil ontsmetten. Ieder moet voor zichzelf uitmaken waar hij zich comfortabel bij voelt", stelt Steven.

"Nee, laat ons weer onze immuniteit opbouwen en ons lichaam vanzelf aansterken", zegt Sophie.

"Wacht weer zo lang dat we weer volledig in lockdown moeten. Je hoort en ziet dat dit niet voorbij is", schrijft Martin.

"De meesten zeggen 'nee', omdat ze het beu zijn. En wat als ze ernstig ziek op de Covid-afdeling liggen? Je moet eens praten met mensen die daar ooit gelegen hebben", zegt Andre.

"Nee, of je nu verstrengt of niet, het blijf toch net hetzelfde, de cijfers gaan omhoog. Iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken en voorzichtig blijven", raadt Ingrid aan.

"Volksgezondheid staat voorop. Wat moet dat moet, om te voorkomen dat we terug bij af zijn en de ziekenhuizen bezwijken onder de Covid-patiënten op intensieve zorgen", zegt Jan.

"Nee, we zijn die regeltjes allemaal moe", stelt Christiane.

"Dat wist ik al op voorhand. Ze hebben de mensen weer te vroeg hun zin laten doen", vindt Carine.

"Iedereen wil zijn normale leven terug. Ze hadden volgens mij de mondmaskers nog even moeten behouden tot de zomer", vindt Griet.

"Ik doe niet meer mee, wat er ook beslist wordt. Laat ons gewoon weer normaal leven alstublieft", zegt Maria.

"Hier wachten ze liever tot het veel te laat is", stelt Pascal.

"Ja, ze mogen weer ingrijpen. Het mondmasker weer verplichten in de winkels", zegt Ingrid.

"Niets ingrijpen, gewoon alle regels lossen. Gedaan met regeltjes. Ik luister toch niet meer naar dat Overlegcomité", schrijft Stefan.

"Ik blijf voorzichtig. Wel zou ik willen dat de VRT opnieuw de cijfers toont tijdens de nieuwsuitzendingen. En verder trekt iedereen dan maar zijn eigen conclusie", stelt Noela voor.

Ik denk dat we na twee jaar zelf kunnen en moeten beslissen wat we doen. En de mensen die - zoals ik - extra voorzichtig willen blijven ook gewoon laten doen", zegt Viviane.