Mondmaskers nog niet meteen uit beeld: "Om anderen te beschermen"

door: STS
prijsstijging in supermarkt
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Het Overlegcomité zette vrijdag de coronabarometer op code geel. Dat betekent dat we geen mondmaskers meer hoeven te dragen in de supermarkt.

Wij vroegen op onze Facebookpagina: "Ga jij nog je mondmasker dragen in de supermarkt als het niet meer nodig is?"

"Ik wel, op drukke plaatsen. Want ik heb nog maar net omikron gehad. Ze zeggen dat je daar niet zo ziek van wordt, maar ik wel; het heeft twee weken geduurd. Let maar op mensen", zegt Gino.

"Ik twijfel. Zowel mijn echtgenote als ikzelf zijn 'risicopatiënten'. Mijn inwonende schoonouders zijn 87 jaar. het is bij ons dan ook een evenwichtsoefening", laat Peter weten.

"Nee, want er is geen reden meer om dit masker te dragen. Omikron was een griep of zware verkoudheid. We dragen dit al veel te lang voor niets", vindt Paul.

"Ik blijf het toch nog dragen, want ik ben twee weken goed ziek geweest van omikron. Het was erger dan een gewone griep", laat Daniëlle weten.

"Nee, we hebben het lang genoeg gedragen. En nu is de zomer in aantocht. Opnieuw genieten van de vrijheid en het normale leven", zegt Petra.

"Nee, alleen wanneer ik verkouden ben, om anderen te beschermen", schrijft Margaret.

"Nee, het heeft weinig nut als niet iedereen het draagt. Velen vergeten dat het niet jezelf maar anderen beschermt", zegt Marina.

"Ik denk het wel, nog een tijdje in de supermarkt. Mensen hangen daar dicht tegen elkaar", zegt Marie-Josée.

"Ik zal het blijven dragen op het openbaar vervoer, in winkels waar het druk is en ook als ik verkouden ben", laat Louise weten.

"In geen geval. Enkel nog op het openbaar vervoer en in de kliniek. Voor de rest mogen die mondmaskers nu voor eens en altijd verdwijnen", vindt Willy.

"Als er veel volk in de supermarkt is, dan zeker. Ik zou niet graag besmet worden nu het virus op zijn laatste pootjes loopt", schrijft Viviane.