Moslims willen coronavaccin weigeren tijdens ramadan: Somers zoekt oplossing

door: BVDO
Bart Somers
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) start een campagne om de geloofsgemeenschappen te overtuigen zich te laten vaccineren.

Over de vaccins is al veel gezegd en geschreven. Heel wat mensen blijven argwaan hebben en dat wil minister Somers wegwerken. “Alle fakenewsberichten die zowel online als offline te vinden zijn, zorgen ervoor dat sommige burgers zich vragen stellen bij de vaccins,” zegt Bart Somers in De Zondag. “Met de Vlaamse regering willen we dan ook correcte en duidelijke informatie geven. Op die manier willen we alle twijfels wegnemen, ook bij de christenen, moslims en joden die uit religieuze overtuiging overwegen om zich niet te laten vaccineren.”

Op 12 april start de ramadan en moslims maken zich zorgen om zich dan te laten vaccineren. “Er is geen enkele reden om uit te gaan van een onverenigbaarheid van de ramadan en de vaccinatie', zegt Khalid Benhaddou, voorzitter van het Platform Vlaamse Imams, die meewerkt aan de campagne van Somers. “Injecties kunnen het vasten enkel verbreken wanneer ze een voedende werking hebben, maar dat is hier niet het geval. Een coronavaccin verbreekt het vasten dus niet', besluit de imam.