Neemt regering uitgestoken hand aan? “Zo kan de vaccinatie veel sneller gebeuren”

door: BVDO
coronavaccin
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Zes op de tien Vlaamse bedrijven met meer dan 50 werknemers is bereid om zijn werknemers in het bedrijf zelf te laten vaccineren. Dat blijkt uit een bevraging van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen.

Volgens Voka kunnen ondernemingen hun eigen medische dienst inschakelen of werken met een externe bedrijfsgeneeskundige dienst. De medische diensten hebben ervaring met het toedienen van vaccins in het kader van de jaarlijkse griepvaccinatie.

Voka hoopt dat de overheden en de taskforce vaccinatie ingaan op het aanbod van de bedrijven om mee te helpen bij de vaccinatie. "Door snel en efficiënt te vaccineren, krijgen we deze coronapandemie onder controle. Het is goed nieuws dat onze bedrijven hier actief aan willen meewerken", aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

Na de kwetsbare personen en zorgberoepen moet de rest van de beroepsbevolking zo snel als mogelijk gevaccineerd worden. "We merken een bijzonder grote bereidheid bij onze bedrijven om te helpen bij de vaccinatie. Voka roept de overheid op om deze uitgestoken hand van de bedrijfswereld niet te negeren. We moeten zo snel als mogelijk zoveel als mogelijk mensen vaccineren. Vaccineren op het werk kan daarbij helpen. Op die manier blijft ook de afwezigheid van de werkplek tot een minimum beperkt.”