Nog steeds discussie over sluiting scholen: “Heeft allemaal weinig zin”

door: BVDO
Leerkracht - leerlingen - klas - onderwijs
Afbeelding bron: Pixabay

De sluiting van de scholen blijft een heikel punt in onze coronasamenleving. De meningen zitten uiterst verdeeld. Sommige mensen willen ze absoluut sluiten, voor anderen zijn ze een prioriteit om open te blijven. 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kwam woensdag met het nieuws dat de secundaire scholen een weekje langer sluiten met het krokusverlof, maar er wordt wel vanop afstand les gegeven. 

Er komt ook geen mondmaskerplicht in het lager onderwijs. Bovendien heeft een sluiting van de lagere scholen geen zin. "In het lager onderwijs had een week afstandsonderwijs weinig zin. De kosten wegen niet op tegen de baten, want die kinderen moeten naar de opvang als hun ouders gaan werken, en dan breng je weer bubbels samen", zegt onderwijstopman Lieven Boeve in 'De Ochtend' op Radio 1. "In het vijfde en zesde leerjaar zullen kinderen wel tijdelijk een mondmasker moeten dragen als er een besmetting is vastgesteld." 

Volgens Boeve zijn er nog extra maatregelen mogelijk, als de cijfers erger worden, maar voorlopig is dat niet aan de orde. "De maatregelen zullen op de tafel van het overlegcomité komen, met misschien nog andere maatregelen over reizen bijvoorbeeld. Dit is de bijdrage van het onderwijs aan de algemene maatschappelijke inspanning die we zullen moeten doen om die Britse variant zo veel mogelijk buiten te houden."