Zonder mondmasker naar school? "Boetes opleggen of kindergeld afnemen!"

door: STS
mondmasker bij kind
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De mondmaskerplicht is uitgebreid naar kinderen vanaf 6 jaar, en ook op school moeten kinderen het masker dragen. Niet iedereen is daar voorstander van.

Maar schooldirecteurs zullen uiteindelijk niet anders kunnen dan de regels te volgen en kinderen die geen mondmasker dragen naar huis te sturen. Dat zegt Lieven Boeve, topman van het Katholiek Onderwijs.

Wij vroegen op onze Facebook-pagina naar de mening van de lezers hierover.

"Normaal. Ieder kind gelijk voor de wet. Ben ook geen voorstander van een mondmasker voor kinderen, maar het is nu zo", zegt Danielle.

"Gewoon naar huis sturen. Het zijn de ouders die hun kind dit aandoen. Maar als morgen hun kind besmet is, ga je wat horen. Gewoon boetes opleggen of kindergeld afnemen", schrijft Mario.

"Een grote schande, zoiets verplichten", vindt Jean-Marie.

"Schandalig. Ik ben deze waanzin kotsbeu en zeker het volk, dat elke waanzinnige maatregel als normaal aanneemt", schrijft Mireille.

"Waarom moeilijk doen? Als het oorlog moest worden, zouden ze dan ook op hun achterste poten staan? Kleur tussen de lijntjes, dan zijn we er snel vanaf", schrijft Gaby.

"Ik zou mijn kinderen van school houden. Wanneer ik een brief krijg van de school is het prijs. Een kind moet een kind blijven", vindt Kurt.

"Hier in Spanje spelen de kinderen op straat, met een mondmasker. Geen probleem, en het is 20 graden. Alleen Belgische ouders doen moeilijk", stelt Yvonne.

"Het is hoog tijd dat elke ouder die negatief staat tegenover het dragen van een mondmasker zijn verstand gebruikt. Moeten de kinderen andere mensen en hun juf of meester besmetten?", schrijft Roos.

"De kansarme gezinnen die geen budget hebben om mondmaskers te kopen zijn nogmaals de dupe. Maak de mondmaskers dan gratis beschikbaar in alle klassen", vindt Patricia.

"Men zou alle kinderen een goed medisch mondmasker gratis moeten geven in de scholen. Dus elke dag een nieuw mondmasker, zodat iedereen elke dag een vers exemplaar heeft", zegt Dirk.