Opvallend: Bijna iedereen zegt hetzelfde over de nieuwe coronamaatregelen

door: STS
Corona - mondmasker
Afbeelding bron: Pixabay

Zaterdag gingen de nieuwe coronamaatregelen in. Discotheken moeten gesloten blijven, de horeca en nachtwinkels kregen een sluitingsuur (23.00 uur) opgelegd. Privéfeesten buitenshuis zijn verboden.

Het Overlegcomité besliste om in te grijpen, omdat de coronacijfers dramatisch blijven stijgen, waardoor de ziekenhuizen opnieuw overbelast geraken en reguliere zorg dient uitgesteld te worden.

Wij vroegen op onze Facebook-pagina: "Wat is jouw mening over de nieuwe maatregelen? Te streng, net goed, of niet streng genoeg?" Opvallend veel mensen pleiten voor strengere maatregelen. Een greep uit de reacties:

"Het zal niet veel oplossen. Iedereen gaat nu weer samenscholen na 23.00 uur", denkt Sabrina.

"Als ze blijven hopen op onze goedheid, gaat er nooit iets van komen. Ze moeten veel strenger zijn", vindt Dreke.

"Net goed, alles blijft gewoon open en 's nachts moet je toch in je bed liggen. Het nachtleven wordt stilgelegd, maar dat is luxe, dus kan gemist worden", vindt Koen.

"Beter een volledige lockdown. Zeer slecht voor wie een zaak heeft, maar het is de enige oplossing, denk ik", schrijft Andy.

"Het moet strenger zijn, anders zal het niets uithalen. En zeker niet als ze 18.000 mensen in het Sportpaleis steken. Leuk voor Covid, het virus gaat vieren", schrijft Claudine.

"Ze doen wat ze kunnen. Afweging tussen het advies van de experten en de 'we zijn het beu'-nonsens van de bevolking", stelt Jean-Marie.

"Als het zo verder gaat, zal een volledige lockdown niet ver meer af zijn. Nu verplaatsen ze de problemen alleen maar", is Barbara van mening.

"Van in het begin zijn ze fout geweest. De scholen moeten dicht en de grenzen gesloten", vindt Herbert.

"Waarom zo laat ingrijpen?", vraagt Geert zich af. "Ze hadden beter een paar weken geleden gedaan zoals in Oostenrijk: een korte lockdown voor drie weken. Dan ging het misschien effect hebben."

"Ze moeten opnieuw een volledige lockdown invoeren, de grenzen sluiten, alle niet-essentiële winkels sluiten en een avondklok invoeren. Na 18.00 uur niemand meer op straat", stelt Jan voor.

"Perfect. Wij als mensen in de zorg kunnen niet blijven lopen. Zowel artsen, verpleegkundigen in ziekenhuizen, thuisverpleging... We zijn nu al overvraagd. Hopelijk zorgt iedereen voor zichzelf en zo ook voor hun naasten", schrijft Leentje.