Overlegcomité grijpt in: Strengere maatregelen, vanaf zondag al

door: STS
alexander de croo tijdens het overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité heeft beslist dat er strengere maatregelen nodig zijn om de omikronvariant van het coronavirus in te dijken.

We zullen voortaan opnieuw met maximaal twee personen mogen gaan winkelen. Minderjarige kinderen mogen wel met hun ouders mee. In de winkels mag er slechts één klant per tien vierkante meter winkelruimte aanwezig zijn.

Er wordt een rem gezet op binnenactiviteiten: concertzalen, theaters en bioscopen moeten de deuren verplicht sluiten. Binnenruimtes van pretparken en dierentuinen moeten eveneens sluiten, net zoals bowlingzaken en snookerzalen.

Musea en bibliotheken kunnen wel openblijven, en er mag ook nog binnen gesport worden. Zwembaden en fitnesscentra blijven open.

Kerstmarkten

Sportwedstrijden, binnen of buiten, mogen niet langer bijgewoond worden door publiek. Er komt een verbod op activiteiten in tenten. Dat geldt ook voor kerstmarkten, die kunnen doorgaan, maar niét de gedeeltes in tenten.

Horeca

Er komt geen aanpassing aan het sluitingsuur voor de horeca. Er wordt ook geen uitzondering gemaakt voor kerstavond en oudejaarsavond.

De nieuwe maatregelen gaan op zondag 26 december van kracht. De reeds bestaande maatregelen blijven ook van kracht.

Download nu de gratis app van Redactie24