Premier reageert op open brief over sluiting horeca: "Moeilijkste beslissing uit mijn leven"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het regent reacties op de sluiting van de horeca. Sven Ornelis schreef op zijn blog wouldbechef een stevige open brief aan het adres van premier De Croo. Die reageerde persoonlijk op de brief.

Sven Ornelis schreef na de bekendmaking van de nieuwe maatregelen een open brief aan premier Alexander De Croo. Daarin hekelde Ornelis vooral de sluiting van de horeca.

Premier De Croo reageerde ondertussen al op de open brief. "De beslissing om de horeca te sluiten, is één van de moeilijkste, zo niet dé moeilijkste beslissing uit mijn leven."

"Wanneer je zegt dat de horeca niet de grote schuldige is, en dat er COVID-situaties zijn die erger zijn, ook dan heb je gelijk. Daarom noemde ik deze en de andere maatregelen“onrechtvaardig”. Dat wil echter niet zeggen dat onze beslissing zonder logica of zonder plan gebeurde. Integendeel."

De premier besloot als volgt. "Ik heb noodkreet van jou en de sector luid en duidelijk gehoord en ik hoop de rest van de bevolking ook, zodat iedereen, jong en oud, de komende weken extra zijn of haar best zal doen om het virus onder de knoet te krijgen."

De integrale open brief en de reactie van de premier kan je via het Twitterbericht hieronder lezen.