Sven Ornelis doet erg emotionele getuigenis: "Denk dat mijn mama nu ongelooflijk schrikt"

door: COS
Sven Ornelis
Afbeelding bron: Photonews

Sven Ornelis heeft woensdagochtend een straffe onthulling gedaan op radiozender Joe. De presentator blijkt slachtoffer van seksueel misbruik.

Dinsdagavond was ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te gast in 'De Tafel van Gert'. Hij praatte daar over seksueel misbruik op internaat. Sven Ornelis, die op hetzelfde college zat, kreeg plots veel berichtjes van oud-klasgenoten en journalisten. Ook Sven werd er slachtoffer van.

"Het rare was, het was ook nog eens mijn lievelingspater om heel eerlijk te zijn. Zes jaar lang heb ik de mis gediend bij hem. Elke keer als je ziek was en je kwam bij hem, dan was de oplossing altijd een suppositoire steken. Vooral in die eerste jaren. Hoofdpijn, keelpijn, heimwee... op de knieën gevallen, broek naar beneden en suppositoire."

Net als Vincent Van Quickenborne vertelde Sven thuis nooit over het misbruik. "Ik denk dat als mijn mama nu aan het luisteren is, dat ze ongelooflijk schrikt", citeert HLN Sven.

Samen met de ex-minister ging Sven jaren gelden naar de begrafenis. Ze hadden immers ook heel veel mooie herinneringen aan de pater. "Da's misschien het perverse, dat dat de mensen zijn die zo voor je zorgen en die zo voor je opkomen."