Premier Wilmès bijzonder boos op virologen: "De mensen zijn het beu en ik begrijp dat"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Premier Sophie Wilmès laat weten dat het zo niet verder kan met het adviesorgaan GEES. Er moet een nieuwe aanpak van het coronavirus komen. 

Premier Sophie Wilmès hekelde op de Nationale Veiligheidsraad de houding van de virologen. Sommigen overdrijven, terwijl anderen minimaliseren. “De mensen zijn het beu en ik begrijp dat”, reageerde de premier.

Het liedje van de GEES lijkt daarmee ook uitgezongen. De volgende Nationale Veiligheidsraad is pas eind september en tegen dan moet er een ander adviesorgaan dan GEES zijn. Volgens de premier moeten die zich bezighouden met het mentale welzijn en het sociaal contact van de mensen.

Het nieuwe adviesorgaan zou dan ook vooral met psychologen bevolkt worden. Die moeten helpen om de zakkende motivatie bij de bevolking omhoog te krikken. Volgens recent onderzoek is nauwelijks één op de drie mensen nog bereid de regels te volgen. GEES zelf liet al weten dat hun rol zo goed als uitgespeeld is.

“Een maatschappij moet vooruit kunnen kijken. We moeten een evenwicht vinden en met het virus leren leven”, vertelde de premier.