Premier Wilmès slaat alarm en heeft duidelijke boodschap: 'Anders hardere maatregelen'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Sophie Wilmès (MR) heeft zich in een videoboodschap tot de bevolking gericht. Aanleiding daarvoor zijn de corona-cijfers, die de jongste dagen stijgen.

"De nieuwste cijfers die we van de experten krijgen, zijn zorgwekkend. Ze moeten serieus genomen worden. Het aantal besmettingen stijgt in álle leeftijdscategorieën en ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe", stak Wilmès van wal.

"Het is waar, er zijn moeilijkheden geweest, maar er zijn ook successen geweest", blikte ze terug. "We hebben in de zomermaanden een heropflakkering kunnen vertragen. Dankzij de maatregelen, maar vooral - en dat is de kernboodschap - omdat de overgrote meerderheid zich aan de regels houdt. In feite zijn wij de oplossing."

"De strijd tegen het coronavirus moet élke dag gevoerd worden. We kunnen niet wachten op de volgende Nationale Veiligheidsraad of nieuwe maatregelen. Het is essentieel dat we élke dag onze best doen om te voorkomen dat er hardere maatregelen moeten worden genomen. De toekomst ligt in onze handen, nu en nog vele maanden lang", besloot de premier.