Professor neemt het op voor reizigers: "Dan zouden ze nu niet onterecht aan de schandpaal genageld worden"

door: MRO
Luchthaven Charleroi
Afbeelding bron: Photonews

Ondanks corona trokken enkele tienduizenden Belgen tijdens de kerstvakantie naar het buitenland. Ze worden geconfronteerd met zeer strenge maatregelen bij terugkeer én ze moeten bijzonder veel kritiek incasseren. Onterecht, vindt professor filosofie Patrick Loobuyck.

Ondanks de dwingende oproep van onder meer premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke om niet op reis te gaan, trokken toch tienduizenden Belgen naar het buitenland.

Zij moeten bij thuiskomst in quarantaine en twee coronatests laten uitvoeren. De schrik voor de besmettelijkere virusvariant zit er immers goed in. Toch heeft de regering een fout gemaakt door te laat te handelen, vindt Patrick Loobuyck.

"Als de overheid op voorhand de quarantaine-, test- en controleregels voor reizigers naar het buitenland had verscherpt en verduidelijkt, dan zouden die reizigers geweten hebben wat hen terecht te wachten stond en dan was vermeden dat ze nu onterecht aan de schandpaal genageld worden", reageert de moraalfilosoof op Twitter.