Provinciegouverneur: Kerstmis vieren op een normale manier zal niet kunnen

door: MRO
Kerstmis corona
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Limburgs provinciegouverneur Jos Lantmeeters bezocht de Covid-afdeling van een ziekenhuis in Heusden-Zolder en was onder de indruk. Hij stelt dat we de eindejaarsfeesten niet op een normale manier zullen kunnen vieren.

"Ik zou graag voorstellen dat iedereen die durft te vragen naar een versoepeling van de maatregelen een keer een ziekenhuis komt bezoeken. Als ze zien wat er zich nu afspeelt ben ik zeker dat iedereen zal zeggen: 'Houd de maatregelen nog maar een tijdje aan'", reageert gouverneur Jos Lantmeeters bij TV Limburg.

"Wat we vastgesteld hebben is dat een volgende golf echt ondraaglijk gaat zijn voor de zorg."

Kerstmis vieren op een normale manier zal volgende maand niet lukken. "Het verstand zegt op dit ogenblik helaas dat we het niet kunnen, we moeten er niet te veel hoop op stellen."

"We gaan rekening moeten houden met het feit dat het virus nog heel zwaar onder ons gaat zijn in die dagen en ik vrees er voor dat we dit jaar Kerstmis moeten vieren op een zeer originele manier. We gaan elkaar zeker niet mogen loslaten, maar lijflijke contacten zullen dit jaar zoveel mogelijk vermeden moeten worden."