Steven Van Gucht blikt terug op zijn vakantie: “Dat had ik niet gedacht”

door: WVDS
Afbeelding bron: Photonews

Steven Van Gucht heeft na de bijzonder drukke periode die de eerste coronagolf met zich meebracht, eventjes vakantie genomen in juli. Door de snelle opflakkering van het coronavirus, kon de viroloog het werk niet loslaten.

“Het helpt wel om toch eventjes te herbronnen”, vertelt Steven Van Gucht in gesprek met Redactie24. “Ik ben tijdens mijn vakantie toch nog wel veel bezig geweest met de opvolging omdat het een beetje ongelukkig viel.”

“Het was net de periode toen de cijfers echt de hoogte in gingen in het Antwerpse en enkele andere delen van het land. Ik had nochtans geprobeerd om mijn vakantie te timen op een moment waarvan ik dacht dat het een aantal weken rustig zou blijven, maar het viel wel wat ongelukkig. Er is toen ook een Nationale Veiligheidsraad geweest, dus ik heb dat wel vanop afstand gevolgd.”

Dat Covid-19 zo snel aan een nieuwe opmars begon, had de professor niet verwacht. “Ik had er sowieso rekening mee gehouden dat we nieuwe opflakkeringen gingen zien, maar ik had niet gedacht dat we die al half juli zouden zien. Ik had gedacht dat het even wat rustiger zou blijven omdat mensen tijdens de vakantie toch meer buiten leven.”