Steven Van Gucht heeft belangrijke boodschap: “Die mensen moeten geen contact opnemen met huisarts”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal coronabesmettingen blijft maar stijgen in ons land. Het is iets waar we ons grote zorgen om moeten maken. We mogen de controle over het virus niet verliezen, zegt Steven Van Gucht.

“De communicatie naar de bevolking moet een stuk beter. Simpelere procedures. Vorige week vrijdag waren er meer dan 1000 besmettingen per dag. Die druk op de huisartsen is loodzwaar en niet meer vol te houden", zegt Van Gucht bij VRTNWS.

“Enkel personen met symptomen nemen contact op met de huisarts. Anderen die zich moeten laten testen omdat ze contact gehad hebben met iemand die besmet is of van het buitenland is terugkomen, die hoeven niet via de huisarts maar wel langs een triagecentrum.”

“Als je kind symptomen heeft, laat het dan niet naar school gaan. Als je kind boven de zes jaar is, laat het dan testen. Beneden de zes jaar hoef je het kind niet te laten testen. “

“De besmettingen zijn vooral bij twintigers en dertigers. Die komen niet in de ziekenhuizen terecht. De ziekenhuisopnames stijgen snel en meer mensen komen weer op intensieve zorgen terecht. Die zijn vandaag met 70% gestegen. Er circuleert meer virus en meer mensen worden ziek.”