Steven Van Gucht heeft interessant nieuws: "Het glas is daarom zowel halfvol als halfleeg"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Virloog Steven Van Gucht stelt dat we het goed doen in vergelijking met sommige andere landen, maar dat de cijfers op een plateau dreigen te belanden.

"Nu de vakantieperiode voldoende ver achter ons ligt, is het opnieuw mogelijk om stilaan een beter zicht te krijgen op de evolutie van de besmettingscijfers", zei van Gucht op een persconferentie.

"De meest recente cijfers geven aan dat de toenames afvlakken en niet verder groeien, zoals wel nog altijd het geval is in een aantal van de omliggende landen."

"De recente stijging was grotendeels te wijten aan het effect van terugkerende reizigers. Het aantal uitgevoerde tests lijkt intussen opnieuw af te toppen, terwijl het percentage positieve tests lichtjes verder blijft dalen. Ook de hospitalisaties blijven nog steeds licht dalen, maar het tempo vertraagt wel."

Kerstperiode

"Het glas is daarom zowel halfvol als halfleeg. In vergelijking met vele andere landen doen we het nog steeds goed. Op het reizen na, hebben we de kerstperiode voorbeeldig verteerd. We kijken wel aan tegen een plateau-fase. Daardoor blijft de gezondheidsimpact nog steeds hoog. Het evenwicht tussen de strengheid van de maatregelen en de controle van het virus blijft een wankel gegeven."