Steven Van Gucht kondigt einde van bubbel van vijf aan: “Vanaf dan moet er een nieuw concept komen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn in ons land nog steeds strenge coronamaatregelen van kracht. Zo mogen we buiten het gezin met niet meer dan vijf mensen nauw contact hebben en dat moeten ook steeds dezelfde mensen zijn. Er komt nu stilaan een einde aan die bubbel van vijf.

Viroloog Steven Van Gucht merkt op dat het aantal ziekenhuisopnames beperkt is gebleven. “De meeste besmettingen waren er in Antwerpen en Brussel. Daar waren meer ziekenhuisopnames dan in Oost-Vlaanderen”, legt de viroloog uit bij TV-Oost.

“Het klopt wel dat het niet vergelijkbaar is met de eerste golf. Het was toen allemaal veel dramatischer en het ging ook veel sneller.”

En dan is er nog die bubbel van vijf. “Die bubbel van vijf is te streng”, gaat Van Gucht verder. “Dat is ook niet meer vol te houden. We moeten gaan nadenken hoe we het allemaal op een duurzame manier kunnen doen en het draagbaarder is voor de mensen.”

“De bubbel van vijf is nog geldig tot eind september. Daarna zal men sowieso met een nieuw concept moeten komen. De bubbel van vijf is moeilijk vol te houden. We denken dat veel mensen dat op dit moment ook niet meer volgen. Er moet een systeem komen met meer flexibiliteit. Mensen moeten ook op voorhand weten hoe die bubbel kan evolueren.”