Steven Van Gucht ziet waar het momenteel fout gaat: “Vervallen alle regels en komen de besmettingen"

door: PMN

Ook Steven Van Gucht maakt zich grote zorgen om het aantal oplopende coronabesmettingen in ons land. Die gaan zeker niet de goede kant uit. De viroloog doet nog eens een oproep om de bestaande maatregelen goed op te volgen.

“Die bubbel van vijf is een richtgetal. Belangrijk is dat we zoveel mogelijk afstand houden, ook bij familie en vrienden. Die bubbel van vijf zijn mensen waar je een dicht contact mee hebt. Dat betekent dus niet dat je niet meer mensen kan zien”, legt Steven Van Gucht uit bij VRTNWS.

“Probeer gewoon die afstand te houden. Daar ligt een belangrijke sleutel om de zaak onder controle te houden in de toekomst. Er zijn wel degelijk meer gevallen dan in juni of juli. Wie zien dat weer meer mensen in het ziekenhuis worden opgenomen. Dat geeft aan dat er nu meer virus is dan de voorbije maanden.”

“In principe kunnen de maatregelen die er nu zijn werken. We zien bij uitbraken vaak dat mensen deelnemen aan sportevenementen. Daarna spreekt men af met vrienden en dan vervallen de regels en komen de besmettingen.”

“Het gaat moeilijk worden om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen. We moeten het onder controle kunnen houden. Het mag vooral niet te snel stijgen. De ziekenhuizen moeten kunnen volgen.”