Topman WHO sneert naar ons land: “We weten dat het beleid in België wat ingewikkeld loopt”

door: BVDO
patiënt met covid in ziekenhuis in Brussel
Afbeelding bron: Photonews

Onze landgenoot Hans Kluge is de Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Hij roept de bevolking op om de adviezen van de autoriteiten te blijven opvolgen.

De communicatie rond en de inhoud van de coronamaatregelen in ons land is zeer moeizaam gelopen. “We weten dat het beleid wat ingewikkeld loopt in België”, zei Kluge op de RTBF-radio. 

Het jaar is niet bepaald gelopen zoals we verwacht hadden. De aanpak van het coronavirus duurt veel langer dan gedacht. De winterperiode zal volgens Kluge nog veel nieuwe besmettingen en overlijdens met zich meebrengen. 

"Komt er een derde golf? Alles hangt van onszelf af. Als we maskers dragen en de strikte maatregelen volgen, dan kunnen we veel overlijdens voorkomen. Het virus is niet veranderd. Het is sterker noch zwakker. Solidariteit is de enige weg, want het is te laat voor een vaccin deze winter." 

Hij vermeldde ook nog dat ons land heel strikt gerapporteerd heeft, in tegenstelling tot veel andere landen. De moeilijkheden met contact tracing zijn volgens Kluge ook geen exclusief Belgisch probleem.