Van Ranst onder vuur voor miljoenen euro’s aan niet uitgevoerde coronatests

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Enkele kranten kwamen vandaag met het nieuws naar buiten dat verschillende universitaire ziekenhuizen miljoenen kregen voor niet uitgevoerde coronatests.

Tijdens de coronapandemie krijgen de ziekenhuizen vaste bedragen voor het uitvoeren van coronatests, maar die vergoedingen zouden veel te hoog geweest zijn.

Volgens N-VA gaat het om verspilling van overheidsmiddelen. Het ging om 720.000 euro per maand, op basis van minstens 2.000 tests per dag, maar dat werd nooit gehaald.

In totaal zou maar liefst 20 miljoen euro aan de labo’s betaald zijn voor niet uitgevoerde tests. Op sociale media krijgt viroloog Marc Van Ranst er stevig van langs voor die praktijken. Een greep uit de reacties...

“De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet… Wie vrij is van zonden werpe de eerste steen.. Wat hebt u daarover te zeggen?”

“Het was al lang bekend van Marc Van Ranst en co (dus ook de KU Leuven) goed geld verdienden aan de labotests voor corona. En dan vergeten we dat Van Ranst zelfs eerst een monopoly kreeg. Iemand verbaasd dat er nooit kritiek kwam vanuit de KU Leuven op de politieke campagnes van Van Ranst?”

Marc Van Ranst en friends crashen 20 miljoen euro voor pcr tests die nooit zijn afgenomen... Je moet het maar durven en doen... Typisch communisme...”

“Omdat Marc Van Ranst een openbare functie invult, heeft de burger het recht om te weten hoeveel hij verdient aan het coronavirus. Hijzelf, al zijn testlabo’s, enz”

“Maar intussen werd Van Ranst heilig verklaard en iedere tweet die vragen stelde bij zijn praktijken geblokkeerd.”

“Ter herinnering. Ook na de Mexicaanse griep kwam er kritiek op de man, ook omwille van belangenconflicten.”

“Mexicaanse Griep en Covid hebben Marc Van Ranst schatrijk gemaakt.”

“Mao Van Ranst en zijn kameraad virocraten verzilveren 20 miljoen euro voor niet uitgevoerde PCR-testen. Academische plundering van de schatkist via het installeren van een angstcultuur ondersteund door collega academicus Frank Vandenbroucke.”