Velen houden zich nog aan afgeschafte maatregel: "Veiliger, omdat Covid niet helemaal weg is"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Sinds maandag staat de coronabarometer op code geel. Dat betekent dat de mondmaskerplicht op de meeste plaatsen is komen te vervallen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Doe jij je mondmasker nog aan op plaatsen waar dat niet meer nodig is?"

"Ik doe het nog aan in supermarkten. Ik wil voorzichtig zijn omdat ik voor mijn moedertje zorg en niet wil dat ze ziek wordt", zegt Martha.

"Ik draag ook nog steeds mijn mondmasker op openbare plaatsen zoals in winkels. Jammer dat ze de ontsmetting weggehaald hebben, maar ik heb de mijne mee", laat Noëlla weten.

"Ik ben drie weken van de kaart geweest en heb nu een heel andere kijk op de ziekte. Waar veel volk is, doe ik een masker aan!", schrijft Bart.

"Bij ons in de Lidl waren er toch nog een 30% mensen die een mondmasker droegen. Zelfs een collega. Iedereen moet doen waar ze zich goed bij voelen", vindt Kimberley.

"Ik had deze morgen pijn in de keel en heb mijn masker maar aangehouden, uit respect en om anderen niet te besmetten", laat Linda weten.

Zeker niet, het was nooit nuttig. Het gaf een vals gevoel van veiligheid, was ongezond en bij sommige mensen waren ze vies en vuil", merkt Patricia op.

"Iedereen beslist nog altijd over zijn eigen handelen en veiligheid. Dus wie wenst een mondmasker verder te dragen de komende tijd, is daar totaal vrij in. En baat het niet... het schaadt ook niet", stelt Wilfried.

"Nee, we hebben het al genoeg moeten aandoen en nog steeds moeten we het dragen op sommige plaatsen. Ik zal blij zijn als het volledig gedaan is", zegt Cindy.

"Ben zo blij om weer expressie te kunnen aflezen. Een mondmasker maakt een gesprek onaangenamer. Zeker met oudere mensen die wat minder goed horen", zegt May.

"Ja, in de winkel. Ik heb dan een veiliger gevoel omdat Covid niet helemaal weg is", schrijft Leona.

"Normaal niet. Misschien wel als het te druk wordt. Ik neem het in ieder geval nog mee", zegt Peter.