Versoepeling bij kappers kan snel zorgen voor strengere maatregelen

door: BVDO
corona ziekenhuis Brussel
Afbeelding bron: Photonews

De vrees voor de nieuwe varianten blijft ontzettend groot. De directeur van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen zegt dat verstrengde maatregelen dan ook heel dichtbij zijn.

De nieuwe varianten van het coronavirus moeten heel goed in het oog gehouden worden. Komt er een variant die zeer besmettelijk is, dan kan hij alles overnemen en de curves fors doen stijgen. Die dreiging is veel dichter dan we denken.

“We moeten nu heel erg goed oppassen. Versoepelingen zijn echt niet aan de orde. Misschien moeten we integendeel extra maatregelen nemen”, vertelt Guy Hans, directeur van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen aan De Morgen.

De versoepeling voor de kappers die dit weekend ingaat, zou wel eens een serieuze impact kunnen hebben. “Ik begrijp dat er politieke druk is, ik begrijp dat de maatschappij wil heropstarten. Dat mensen het beu zijn en nood hebben aan wat meer ademruimte. Dat merk ik ook bij onze mensen in het ziekenhuis, die nog altijd zeer gedreven zijn.”

“Iedereen is dit beu. Maar het is een dubbeltje op zijn kant: het heeft niet veel nodig om door te schieten. Er zit nog een enorme voorraad aan virus klaar om zich te verspreiden. Dus de opening van de kappers is een maatregel waarmee artsen zeker nog wat gewacht zouden hebben.”