Viroloog Steven Van Gucht trekt heel duidelijk de lijn: "Sowieso niet!"

door: BVDO
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Er wordt de voorbije week heel wat aandacht besteed aan hoe we de kerstdagen zullen doorbrengen. Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano trekt heel duidelijk de lijn.

De cijfers kennen een gunstige evolutie, maar zijn nog bijzonder hoog om voor versoepelingen te gaan. Toch vragen heel wat mensen, met de feestdagen in het verschiet, zich af of er niet een extraatje kan komen voor de feestdagen.

"Met Kerstmis willen mensen bij elkaar op bezoek gaan, maar dat is de ideale cocktail voor het virus", klinkt het bij viroloog Steven Van Gucht in Gazet van Antwerpen. "Zeker omdat verschillende generaties met elkaar in contact komen. Het blijft ook meestal niet bij één bezoek: we plannen een hele resem bezoekjes. Zo krijgt het virus echt vrij spel."

Van Gucht is dan ook duidelijk op de vraag of er extra contacten mogelijk zullen zijn. "Sowieso niet. Contact met familieleden is heel intens. Het is anders dan met iemand gaan wandelen bijvoorbeeld. We zagen deze zomer ook gigantische uitbraken na trouwfeesten. Zulke familie-uitbraken moeten we nu echt vermijden."