Waardevolle tips: "Zo kan je veilig buiten afspreken zonder elkaar te besmetten"

door: STS
Mensen - groep - buiten
Afbeelding bron: Pixabay

Sinds afgelopen maandag is het weer toegestaan om buiten af te spreken met tien personen. Hoe kan dit op een veilige manier gebeuren? Met het weekend dat voor de deur staat, geeft Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum enkele waardevolle tips.

"Het is belangrijk om aandacht te hebben voor een aantal voorzorgsmaatregelen als je buiten afspreekt met vrienden of familie. Je kan buiten afspreken met tien volwassenen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee", aldus Stevens.

"Het allerbelangrijkste: respecteer steeds de veilige afstand tussen de verschillende aanwezigen. Spreek steeds in een park af, of in een bos. Maar dit kan ook in een privé-tuin of op een terras bij mensen thuis zijn."

"Als je je een beetje ziek voelt, of je hebt lichte symptomen: zeg je afspraak af. Zo bescherm je de gezondheid van je familie of vrienden. Zorg ervoor dat je geen zaken deelt met elkaar, denk bijvoorbeeld aan chips of nootjes."

Weersvoorspelling

De weersvoorspellingen voor dit weekend zijn niet gunstig. Dat mag echter geenszins een reden zijn om de geplande afspraken binnen te laten doorgaan. Met aangepaste kledij is een wandeling met vrienden nog steeds mogelijk. Als je dit niet ziet zitten, verplaats je je afspraak naar een latere datum, wanneer het mooier weer is. Wat je plannen ook zijn voor dit weekend: respecteer de veiligheidsmaatregelen en geniet er vooral van."