Walter Grootaers: “Als maatregelen niet snel resultaat opleveren, zal het opnieuw jacht op wc-papier zijn”

door: WVDS
Afbeelding bron: Medialaan

Walter Grootaers is zelf getroffen geweest door corona en is politiek geëngageerd als schepen in Lier. Volgens hem dwingen de feiten ons om actie te ondernemen tegen Covid. Voor hem betekent dit bij voorkeur eerder gericht ingrijpen dan naar een volledige lockdown te gaan. Zelf ondervindt hij nog steeds hinder door de ziekte.

“Het is geen kwestie van voorstander zijn van strengere maatregelen, de feiten zijn er en we moeten ingrijpen. We hebben wel lessen getrokken uit de eerste lockdown en misschien moet het niet meer zo’n algemene lockdown worden. Misschien moet je het even centraliseren zoals hier in Antwerpen is gebeurd”, licht Walter Grootaers zijn mening toe aan Redactie24.

Als maatregelen zonder resultaat blijven, zal het toch moeten

“Dit kan gebeuren door het invoeren van een avondklok, de broeihaarden opzoeken en dan plaats je die broeihaarden, zoals bijvoorbeeld nu Brussel en Luik, in een complete lockdown. Vanaf het moment dat er bepaalde regio’s hard geraakt worden door corona moet men daar ter plaatse ingrijpen. Men moet inschatten hoe ver de maatregelen moeten gaan en over welk grondgebied ze van toepassing moeten zijn.”

“Als het moet, als de strenge maatregelen die nu genomen zijn geen resultaat geven op korte termijn, dan denk ik dat een algehele lockdown er toch gaat komen. Het zal dan terug een jacht op wc-papier zijn”, lacht hij.

Gevolgen voor eigen gezondheid door corona

Enkele maanden geleden werd Walter Grootaers zelf ziek na besmetting met Covid-19. “Ik ben voor 95 procent terug in orde. Het lukt me nog om op de crosstrainer te staan. Maar de stem is nog altijd maar 90 procent. Het gekke is dat ik er last van heb als ik spreek en niet als ik zing. Waarschijnlijk omdat ik dan wat meer volume geef.”