"Wat er ook beslist wordt, we zullen streng moeten blijven voor onszelf"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité zit vrijdagnamiddag bijeen om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te evalueren. Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, bedankt iedereen voor de geleverde inspanningen, maar benadrukt tegelijk dat we er nog lang niet zijn.

"Het feit dat het Overlegcomité deze evaluatie kan maken, hebben we te danken aan onze gemeenschappelijke inspanningen, die we de afgelopen weken hebben geleverd. Een aantal weken geleden was de situatie in ons land immers dramatisch. Dankzij de inspanningen konden we de curve afvlakken en stelselmatig naar beneden halen", zei Stevens tijdens een persconferentie.

"We willen iedereen daarvoor bedanken. Dankzij deze inspanningen kunnen we nu hoopvol maar voorzichtig vooruitkijken naar de toekomst."

Ziekenhuizen en rusthuizen

"De cijfers tonen dat de situatie nu gunstiger is, maar verre van veilig. De situatie in sommige ziekenhuizen en rusthuizen is nog steeds broos en voorzichtigheid blijft geboden."

"Wat de beslissingen van het Overlegcomité ook zijn, de komende weken zullen we streng moeten zijn en blijven voor onszelf. We mogen nu vooral niet loslaten. Stap voor stap gaan we veilig vooruit, maar we mogen geen stappen overslaan", aldus Stevens.