Zullen coronaregels opnieuw strenger moeten? Steven Van Gucht maakt inschatting

door: WVDS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers gaan in stijgende lijn, meer mensen raken besmet met Covid-19. Toch ziet viroloog Steven Van Gucht niet onmiddellijk een reden om opnieuw strengere maatregelen in te voeren.

“Ik denk dat de situatie relatief beheersbaar is op dit moment. Het is nog heel druk in de ziekenhuizen en de huisartsen hebben veel werk, maar het zit op een niveau dat ze nog net aankunnen ondanks dat we een volledige normalisatie van de maatschappij hebben.”

“Ik zie niet direct dat er de komende weken of maanden verstrengingen zouden komen of dat je terug zult moeten proberen om dat virus extra te gaan afremmen”, is de inschatting van Steven Van Gucht.

“We zien het ook in de modellen. De voorspellingen geven niet aan dat we plots naar een hoge belasting zullen gaan op intensieve zorgen. Het zou langs de andere kant wel kunnen dat we nog een hele periode met dit soort cijfers blijven zitten, dat er nog veel mensen ziek worden en dat er elke dag nog wel een aantal mensen sterven.”

“Maar het zit op een niveau dat beheersbaar is. Als je tot een risicogroep behoort, is het toch goed om nog wat extra voorzichtigheid aan de dag te leggen.”

Bekijk het gesprek met professor Steven Van Gucht in onderstaande video.