Leeuwin loopt zomaar over straat: "Blijf allemaal binnen"

door: PMN
Tijger

Er is grote paniek ontstaan. Een ontsnapte Leewin maakt de straten onveilig. Er is een grote jacht aan de gang.

In leeuwin wandelt door de straten van het Duitse Berlijn. Dat zorgt er voor grote paniek. De politie in de deelstaat Brandenburg, kreeg donderdagochtend een oproep over een ''ontsnapt wild dier". Dat staat te lezen bij The Daily Mirror.

De politie heeft meteen een dringende waarschuwing voor de mensen uit Kleinmachnow, Teltow en Stahnsdorf, stadjes die grenzen aan Berlijn. Ze mogen hun huisdieren niet buiten laten en mogen zelf ook hun huis niet meer verlaten. Later werd die waarschuwing ook uitgebreid naar de zuidelijke stadjes rond Berlijn.

De politie vermoedt dat het om een leeuwin gaat. Er is momenteel een grote jacht aan de gang met jagers en dierenartsen. Twee mannen hadden gezien hoe de leeuwin achter een zwijn aan het jagen was.

"Ze hebben een video opgenomen met hun smartphone", licht politiewoordvoerder Daniel Kiep toe. "Het gaat allicht om een leeuwin."

Hoe de leeuwin op straat terecht is gekomen is nog niet duidelijk. De politie deed al navraag bij verschillende dierentuinen in de buurt en bij het circus, maar niemand mist een leeuwin.