ZOO Planckendael in rouw na onverwacht afscheid: "Ze is niet meer wakker geworden..."

door: STS
Planckendael
Afbeelding bron: Photonews

Het personeel van dierenpark ZOO Planckendael rouwt om het verlies van één van de dieren. "Groot verdriet om orang-oetan Kila", klinkt het.

"Orang-oetan Kila is niet meer, en iedereen voelt zich onwezenlijk door dit verlies", lezen we op de Facebookpagina van ZOO Planckendael.

"Wat startte als een vermoedelijke luchtweginfectie met hoesten, zich slap voelen en slecht eten, mondde uit in een spoedoperatie met dit jammerlijke einde. De conditie van Kila ging razendsnel achteruit en ingrijpen werd een noodzaak."

"Al snel bleek dat er een infectie zat in de luchtzakken aan haar keel. Het ontstekingsvocht werd afgevoerd in de hoop dat dit zou helpen bij haar herstel en dat ze zich snel beter zou voelen. Spijtig genoeg is Kila niet meer wakker geworden."

"Voor haar 6-jarige zoon Ombak is dit eveneens een groot verlies. Hoewel Ombak niet meer gezoogd werd door Kila en volledig zelfstandig at, was de emotionele band sterk. Hij en zijn vader hebben afscheid kunnen nemen."

"Onze verzorgers zijn er het hart van in. Onverwacht afscheid moeten nemen van een orang-oetan die je koesterde en trainde, waarmee je een band had, dat doet pijn. Het zijn zo'n prachtige dieren!"