Storm woedt in alle hevigheid verder in ons land: Eerste dodelijk slachtoffer

door: PMN
Storm - omgewaaide boom - takken
Afbeelding bron: Photonews

Er raast vandaag een storm over ons land. Die zorgt op verschillende plaats voor heel wat materiële schade. Er is ook een eerste slachtoffer gevallen.

Overal in het land krijgt de brandweer oproepen voor omgewaaide bomen. In de Armand Casier de ter Bekenlaan in Mariakerke zijn twee bomen tegen de vlakte gegaan. Er vielen geen gewonden, maar kort nadien knalde een wagen wel tegen een stronk.

De Zoo van Antwerpen en dierenpark Planckendael hebben de deuren gesloten. "De veiligheid van mens en dier komt natuurlijk op de eerste plaats", klinkt het.

Wie een ticket heeft om vandaag de zoo of Planckendael te bezoeken kan dat op een later tijdstip nog doen. Een ticket blijft een jaar geldig. Pairi Daiza blijft voorlopig wel open.

In Brussel heeft de brandweer een oproep gekregen over drie mensen die in het kanaal beland zijn aan de Ninoofsepoort. Hoe de drie mensen in het kanaal konden belanden is nog onduidelijk. Iedereen is gered.

Er is ook een eerste dodelijk slachtoffer gevallen, meldt Het Laatste Nieuws. Een man die in het Gentse Citadelpark aan het wandelen werd geraakt door een omgewaaide boom. Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur.

Een man overleed ter plaatse en nog een ander persoon liep een beenbreuk op. De politie vraagt om niet naar parken te gaan of plaatsen waar er veel bomen zijn.