Zwangere kat gedumpt in afgesloten valies: “Werk van echte barbaren”

door: PMN
Kat
Afbeelding bron: Facebook Zwerfkat Wommelgem VZW

Enkele wandelaars hebben afgelopen weekend een schokkende ontdekking gedaan. Ze vonden een gedumpte zwangere kat terug. Die zat in een valies.

De wandelaars waren op pad in een veld in Wommelgem. Tijdens hun wandeling zagen ze een paarse reiskoffer langs de weg. Ze besloten om voorzichtig de koffer te openen. Ze troffen er een kat aan.

“Een drachtige kattin”, licht de vzw ‘Zwerfkat Wommelgem’ toe. “De kat werd er harteloos gedumpt. We zijn de melders dankbaar om dit aan ons te melden.”

De zwangere kat kreeg intussen de naam Mieke. De VZW laat weten dat ze nog aan het bekomen is van het trauma. Allicht werd de kat gedumpt omdat ze zwanger was en haar baasje niet meer voor haar kon of wilde zorgen.

Schakel hulp in als je niet meer voor je huisdier kan zorgen

De VZW doet daarom een belangrijke oproep. “We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk sensibiliseren is, en als je niet langer voor je dier kan zorgen, schakel dan alstublieft hulp in.”

“Maar dit kunnen en willen we niet aanvaarden, dit is pure mishandeling. Voor ons was het paasweekend pijnlijk, pijnlijk om te ontdekken dat er echt nog barbaren rondlopen.”

 

Tags kat