Dieter Coppens zet William Boeva op zijn plaats na kritiek over 'Down The Road'

door: STG
Afbeelding bron: Photonews

Het vijfde seizoen van 'Down The Road' is inmiddels achter de rug. Hoewel de reacties op het programma positief zijn, kreeg het toch kritiek uit onverwachte hoek.

In het vijfde seizoen van 'Down The Road' werden er heel wat grenzen verlegd. In Het Laatste Nieuws blikt Dieter Coppens terug op het avontuur in Thailand met zijn zes vrienden.

Hij reageert ook op de kritiek die het programma kreeg van William Boeva. In een open brief schreef hij eerder dat de kandidaten werden opgevoerd als knuffelberen door de programmamakers. Hij haalde ook fel uit naar de makers en was van dat het programma niets bijdraagt aan inclusie.

Een verwijt dat hard is aangekomen bij presentator Dieter Coppens. "Dit programma hebben wij nooit gemaakt met het idee: 'Dit is inclusie'", zegt Dieter. "Wij hebben vooral aan beeldvorming gedaan, denk ik."

In eerdere interviews reageerden ook de ouders van deelnemers al scherp op de kritiek van William Boeva. Zij zijn van mening dat hun kind door de reis bijvoorbeeld veel meer zelfverzekerd is geworden. Ook in het straatbeeld zijn mensen met down bekender geworden. Dat draagt volgens Dieter ook bij aan een inclusievere wereld. 

Tussen Dieter en William zijn geen bruggen opgeblazen. "We proberen al een tijdje af te spreken, maar drukke agenda's hebben het helaas nog niet toegelaten. We zoeken nog steeds naar een datum om elkaar te zien", klinkt het.