Simon uit 'Down The Road' heeft een duidelijke boodschap voor kijkend Vlaanderen: "Doe normaal tegen ons"

door: STG
Down the Road groepsfoto Thailand 2022
Afbeelding bron: VRT

Eén van de opvallendste deelnemers van 'Down the Road' dit seizoen is ongetwijfeld Simon. In de aflevering van maandag werd zijn liefde voor Isa eindelijk bevestigd. Toch heeft Simon een niet mis te verstane boodschap voor kijkend Vlaanderen.

Dieter Coppens trekt al enkele weken met begeleidster Saar en zes geweldige kandidaten door Thailand in 'Down The Road'. In TV Familie blikt Simon alvast terug naar de geweldige reis. Hij heeft ook een boodschap voor kijkend Vlaanderen.

"Ik wil oproepen voor meer inclusie in de wereld. Dat mensen met en zonder handicap gewoon samen met elkaar leven en werken.", zegt Simon, die het niet fijn vind dat mensen met een beperking in aparte groepen worden gezet. 

Daarom heeft hij een boodschap voor kijkend Vlaanderen: "Kijk niet naar onze beperkingen. Kijk naar wat we wél kunnen. Doe gewoon tegen ons en geef ons kansen", klinkt het.

Daarnaast wil Simon ook nog kwijt dat het geven van vrijheid en vertrouwen heel belangrijk is. Alleen zo is het mogelijk om grenzen te verleggen.