Fan van Zweedse balletjes? IKEA lanceert nieuwe soort

Ikea
Afbeelding bron: Shutterstock / PixelBiss

IKEA viert deze maand de veertigste verjaardag van de Köttbullar-gehaktballen. Dat laat de meubelgigant niet onopgemerkt voorbijgaan, en daarom wordt er een nieuwe soort balletjes gelanceerd.

Het is veertig jaar geleden dat IKEA-oprichter Ingvar Kamprad de Zweedse kok Severin Sjöstedt vroeg om een gehaktballetje te ontwikkelen dat wereldwijd verkocht zou worden. "Dit recept wordt vandaag nog steeds gebruikt, met slechts enkele kleine veranderingen gedurende de afgelopen 40 jaar", zegt IKEA.

In 2015 volgde de lancering van het kippenballetje, als eerste alternatief voor het vleesballetje van gemengd gehakt. Later dat jaar verscheen ook het groenteballetje, in 2019 gevolgd door het zalm-kabeljauwballetje. In 2020 dook het plantaardige 'HUVUDROLL'-balletje op.

Falafelballetje IKEA: welke ingrediënten?

Nu is er weer een nieuw balletje toegevoegd: het falafelballetje. "Het knapperige balletje heeft een zachte vulling van kikkererwten, courgette, ui en kruiden. Het nieuwe balletje wordt in de IKEA-restaurants geserveerd met couscous, aioli en een schijfje citroen."

IKEA zegt dat deze nieuwe balletjes bijdragen aan de aanhoudende inspanningen om meer plantaardige opties op het menu te zetten. "We willen zo mensen te inspireren om vaker gerechten en producten te kiezen die plantaardig zijn."

Falafelballetje
Afbeelding bron: Ikea

Lees ook: Haal herfst en Halloween in huis: IKEA stelt nieuwe collecties voor

Belgen eten IKEA-balletjes liefst met frieten

IKEA geeft nog enkele leuke weetjes mee: zo verkocht IKEA België het afgelopen jaar 42 miljoen balletjes, waarvan 32 miljoen vleesballetjes. En de Belg verkiest Zweedse balletjes met frietjes boven puree en kiest liever voor twaalf dan voor acht balletjes.

Tags ikea