Verwachte prijsstijging frieten drijft Belgen tot wanhoop: "Is schandalig duur geworden"

door: STS
Frituur - frieten
Afbeelding bron: Photonews

Het Nationaal Verbond van Frituristen Navefri voorspelt dat een pakje frieten tegen het einde van het jaar heel wat duurder zal zijn.

Een gemiddelde prijsstijging met 10 à 20 procent wordt er verwacht, doordat onder andere olie en gas zo duur zijn geworden.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Heb jij daar begrip voor? En zal je dan minder vaak naar de frituur gaan?"

"Alles wordt duurder, maar mijn friet ervoor laten... Nooit", reageert Danny.

"Ik heb er sinds zondag een einde aan gemaakt, geen frituur meer, het is voorbij", laat Freddy weten.

"Dat alles duurder wordt (of al is geworden), het zij zo. Hetgeen mij wél zorgen baart, is dat achteraf, wanneer alles 'genormaliseerd' is, de prijzen niet zullen dalen", schrijft Peter.

"Eén keer per week na een zware werkweek lekker een frietje eten ga ik zeker niet overslaan", laat Mia weten.

"Ik ga nooit naar de frituur. Ik eet frieten uit de oven, van McCain, die vind ik lekker", zegt Daisy.

"Natuurlijk is dat begrijpelijk. Sinds ik een airfryer heb ga ik toch amper nog naar de frituur", schrijft Pascale.

"Telkens de aardappelen niet goed gelukt zijn, gaat de prijs omhoog. Maar als ze het jaar nadien wel gelukt zijn, heb ik de prijs nog nooit weten zakken, het is altijd wel iets", merkt Ingrid op.

"Als ik zin heb in frietjes mogen ze kosten wat ze willen", schrijft Romain.

"Ik ga veel minder naar de frituur. Vroeger was dit eerst een wekelijkse maaltijd, dan een maandelijkse, maar nu was het de laatste keer, met een gezin van vier, 55 euro. Dus ja, ik zal het wel wat meer laten. Ik vind het schandalig duur geworden", schrijft Jennifer.

"Tuurlijk heb ik daar begrip voor. Misschien eens allemaal vragen aan uw lokale friturist hoe hard alles is opgeslagen voor hem om jullie te voorzien van een lekker pak friet. En ja hoor, ik zal naar de frituur blijven gaan", zegt Joeri.