Vanavond is er de uitgestelde seizoensfinale van 'Familie': Dit staat er allemaal te gebeuren

door: PMN
Afbeelding bron: VTM

Het wordt vanavond een spannende aflevering van Familie. De seizoensfinale komt er immers aan.

De seizoensfinale zou normaal einde juni plaatsvinden maar door de strenge coronamaatregelen kon deze niet afgewerkt worden. Daardoor is die seizoensfinale er nu vanavond.

Donderdag zagen we hoe Amèlie werd neergeschoten. “Vanavond steken we qua suspense nog een tandje bij", legt creative producer Wim Feyaerts uit in Het Laatste Nieuws.

“De kijker verwacht dat ook, want die voelt ook aan dat Quinten weet wie de ontvoerder van Hanne is en dat de corrupte inspecteur De Pelsmaeker zijn job wil afwerken en ook Jonas wil treffen."

Het zal een alternatieve seizoensfinale worden. "Corona dwong ons om alle scenario's die we voor mei en juni voorzien hadden, te herschrijven.” 

"Vuurgevecht en wilde achtervolging niet behouden"

"Zeker die van deze avond, want dat was oorspronkelijk een dubbelaflevering. We hebben het verhaal helemaal ontrafeld om er een reguliere episode van te kunnen maken.” 

“Het grote huwelijksfeest dat we voorzien hadden en waar alle verhaallijnen op één plek perfect zouden samenkomen, hebben we wel helemaal moeten schrappen. Om dezelfde reden hebben we ook een vuurgevecht en een wilde achtervolging in het verkeer niet behouden.”

De oorspronkelijke verhaallijnen werden behouden maar worden dus noodgedwongen op een andere manier gebracht. “Het voordeel van deze uitgestelde finale is dat de kijkers geen twee zomermaanden moeten wachten op het vervolg. Dat volgt maandag al”, lacht Wim. 

Tags 'familie'