Met deze tip laat jij je tuinmeubelen er weer als nieuw uitzien!

door: WVDS
tuin, tuinmeubelen, terras
Afbeelding bron: Pixabay

Buitenmeubilair heeft de neiging om er na verloop van tijd oud en versleten uit te zien, dit is vooral het geval bij plastic tuinmeubelen. Factoren zoals blootstelling aan de zon, regen en andere weersomstandigheden kunnen plastic meubels dof en vies maken. 

 

Op deze manier laat je je plastic tuinmeubelen opnieuw stralen

Maar maak je geen zorgen! We hebben een aantal geweldige en eenvoudige methodes opgelijst om jouw plastic tuinmeubelen weer te laten schitteren. 

Huishoudelijke producten gebruiken

Een van de beste manieren om je plastic tuinmeubelen schoon te maken, is door het gebruik van eenvoudige huishoudelijke producten. Hieronder enkele voorbeelden;

Zo kun je een mengsel maken van afwasmiddel en warm water. Breng dit mengsel met een zachte borstel aan op het oppervlak van de meubels en schrob goed. Spoel het vervolgens af met water en laat het drogen. 

Daarnaast is azijn ook een effectieve reiniger. Maak een oplossing van gelijke delen witte azijn en water. Spuit het op de meubels en laat het een paar minuten intrekken. Schrob vervolgens de vlekken weg en spoel het af.

Gebruik van gespecialiseerde reinigingsproducten

Er zijn verschillende reinigingsproducten op de markt speciaal voor plastic tuinmeubelen. Deze zijn specifiek gemaakt om hardnekkige vlekken en verkleuringen te verwijderen. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen om schade aan de meubels te voorkomen. 

Polijsten van de meubels

Na het grondig schoonmaken van de meubels, helpt het polijsten van de oppervlakken om de natuurlijke glans terug te brengen. Je kunt autowas of een op siliconen gebaseerde spray gebruiken om het plastic te polijsten. Breng de was of spray gelijkmatig aan en wrijf het in met een zachte doek. 

Preventieve maatregelen

Tot slot zijn er preventieve maatregelen die je kunt nemen om je plastic tuinmeubelen schoon en glanzend te houden. Dek de meubels af wanneer ze niet in gebruik zijn om ze tegen de weerselementen te beschermen. Reinig de meubels regelmatig om de opbouw van vuil en vlekken te voorkomen.


Het vraagt misschien wat inspanning, maar het resultaat zal zeker de moeite waard zijn. Je zult in staat zijn om te genieten van een frisse en schone buitenruimte, perfect om gezellig te genieten en te ontspannen na een lange dag.

Tags tuin poetsen