54-jarige vrouw brutaal doodgeslagen in badkamer, dader ijskoud: "Ze verdiende het"

door: STS
Jacqueline
Afbeelding bron: Facebook.com/jacqueline.kerr.121

Een man heeft zijn vriendin doodgeslagen. Voor de nabestaanden heeft hij maar één ijskoude boodschap: "Ze verdiende het."

De 54-jarige Jacqueline Kerr uit het Schotse Aberdeen werd begin dit jaar na een avondje uit in haar eigen woning aangevallen door haar vriend Christopher Cook (44), met wie ze een knipperlichtrelatie had.

De man takelde haar dusdanig toe in de badkamer dat de vrouw overleed. Hij belde de hulpdiensten niet en vluchtte weg in een wagen toen collega's van de vrouw haar kwamen zoeken, meer dan 24 uur later.

Het slachtoffer had zware verwondingen opgelopen aan de hoofd en de nek. "Het ging om verwondingen die experten meer gewend zijn van te zien bij slachtoffers van verkeersongevallen, of bij een val vanop grote hoogte", citeert The Sun de openbare aanklager.

De man werd nadien door een vriend van de familie gespot in een Mini. De neef van het slachtoffer ging ter plaatse en zorgde ervoor dat de man niet kon vertrekken. Hij sleurde hem uit de wagen en hield hem in bedwang tot de politie arriveerde.

De dader leek er trots op te zijn dat hij Jacqueline had omgebracht. "Bekijk de beelden van de bewakingscamera's. Ze verdiende het. En als ik recht kan staan vermoord ik jou ook", sprak hij.

De man had zich eerder al gewelddadig opgesteld tegenover het slachtoffer. Zo daagde ze regelmatig met een blauw oog en een gezwollen gezicht op op haar werk.

Het proces is lopende. Volgende maand krijgt de man zijn vonnis te horen van de rechtbank.